Tester

De beste rosevinene

Se så forskjellige roseviner kan være - og disse er blant de aller beste

Se så forskjellige roseviner kan være - og disse er blant de aller beste

Utvalget av rosevin er enormt, og selv om de kan virke til forveksling like, er det likevel stor forskjell i smak, stil og kvalitet.
Aase E. Jacobsen
07 Juni 2018 - 12:32

Rosevin er en hvitvin laget av røde druer. Den lyse fargen kommer av veldig kort skallkontakt, noen ganger bare en time. Det er altså skallet og ikke druesaften (med noen få unntak) som gir fargen til rødvin. 

Les mer om rosevin her

Derfor har mange som mener at rosevin ikke er en ekte vinkategori, rett. Den er nemlig manipulert omtrent på samme måte som å presse føttene inn i for små sko. Vinen får bare med seg litt av det druene kunne gitt, derfor ender mange roseviner opp som ganske ordinære, nærmest kjedelige eller i hvert fall uensartete. 

Likevel elsker alle i dag rosevin - menn, kvinner, unge og gamle. Og sommertemperaturene som har ridd (deler av) landet i de siste ukene, har ikke lagt noen demper på dette kjærlighetsforholdet. Heller tvert om.

De beste rosevinene har mer ved seg enn å bare være en eller annen grad av rosafarget og fruktig. 

På neste side finner du de rosa vinene listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

De 200 rosévinene er smakt over en periode på et drøyt år. Noen kan ha fått ny årgang siden vurderingen ble gjort, men for de fleste viner i denne kategorien, er det gjenkjennelighet og et minimum av årgangsvariasjon som gjelder. Derfor gir poengene et godt pekepinn når du skal handle inn til sommerfesten.

NB En vin kan ha en dato i tittelen og en annen i smaksnotatene, men det er ikke nødvendigvis tittelen  som er aktuell årgang. Apéritifs polliste oppdateres en gang i døgnet mot Vinmonopolets data (api), primært for tittel som navn og årgang samt pris, og dermed er det disse opplysningene som overstyrer våre egne. Men smaksnotatene er alltid merket med årgang. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her